Paprika – preview

Ο κόσμος των Ιαπωνικών κινούμενων σχεδίων (σ.σ. anime), είναι πολυ εντυπωσιακός. Αξιόλογες ταινίες έχουν δωθεί απο αυτό το χώρο εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά απο το studio ghibli. Τελευταία στην χώρα μας διανέμονται ταινίες και απο την SONY (μιάς που το προαναφερθέν studio είναι Disney), όχι όμως στον όγκο και στην ποικίλια που θα συναντήσει κανείς σε άλλες Ευρωπαικές χώρες (όπου τα ράφια των DVDάδικων είναι γεμάτα).

Ο Σατόσι Κόν, δημιουργός των Perfect Blue / Millenium Actress επανέρχεται με μια νέα ταινία οπου η θεματολογία της είναι λίγο περίεργη. Πηγάζει λίγο απο την ιδιάζουσα μυθολογία της Ιαπωνικής κουλτούρας (πνεύματα και άνθρωποι, σεβασμός στην φύση) αλλά και απο την απαλλοτρίωση της απο τον δυτικό πολιτισμό. Το σενάριο αυτης της ταινίας αφορά την Θεραπεύτρια Chiba Atsuko και το «ψυχικό» alter-ego της την Paprika η οποία αναλαμβάνει να βρεί μια μηχανή «ονείρων». Το Ιαπωνικό trailer δείχνει μια δυστοπία (κοινό θέμα στα περισσότερα anime) ενώ το επίσημο trailer απο την SONY έχει ένα χαρούμενο theme song το οποίο δημιουργεί αντίθεση με το όλο έργο. Το theme song διατίθεται δωρεάν απο τον δημιουργό του Soundtrack, Susumu Hirasawa ( Η ταινία προβλήθηκε στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας, όμως δεν την είδα — όποιος την είδε και έχει να πεί κάτι σχετικό, ας αφήσει μήνυμα).

Επίσημο site

2 σκέψεις σχετικά με το “Paprika – preview

  1. Εκτός απ’ τις Νύχτες προβλήθηκε και στη Βενετία στο επίσημο διαγωνιστικό. Το θυμάμαι πολύ καλά γιατί το ‘ψαχνα τότε για θέμα. Δυστυχώς εδώ έπαιζε απόγευμα νομίζω και δε το ‘δα ούτε εγώ anywayz :p

Σχολιάστε