Επιστροφή…

Ύστερα απο μια μικρή ανάπαυλα, επιστρέφουμε στο τρέχον τόπο εργασίας, στο Σουφλί. Τα συναισθήματα ανάμεικτα, δεν είναι εξάλλου και λίγο να γυρίζεις πίσω σε ένα μέρος το οποίο δεν σε εκφράζει, αλλά είσαι αναγκασμένος να μείνεις εκεί για τους χ-ψ λόγους.

Ο χειρότερος λόγος πάντως ήταν η ευχή του πατέρα μου: «Του χρόνου να γίνεις δημόσιος υπάλληλος». Δηλαδή, να σκοτώσω ότι έχω για μια θέση σε ενα θεσμό που θα γίνει και αυτός όμοιος του ιδιωτικού — σώματα πρός ενοικίαση. Μόνο και μόνο γιατι η ιδεολογία του «Πάς δημόσιο τρώς καλά» είναι ακόμα γερά σφηνωμένη στο DNA του Έλληνα. Η χειρότερη χειραγώγηση της μεταπολίτευσης. Το Ελληνικό όνειρο, του σπιτιού, αυτοκινήτου και μιας θέσης στο δημόσιο για να μην λείψει τίποτα στην «οικογένεια» που σπέρνουν διάφορα κόμματα και εργατοπατέρες.

Τι συμβαίνει όμως με τον ίδιο τον άνθρωπο; Σπουδάζει 5 χρόνια κάτι που του αρέσει, κάτι που στο δημόσιο είναι απλώς άχρηστο, γιατί εκεί σπάνια να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο (το πολύ να γίνει τεχνικός και ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ να του ΑΡΕΣΕΙ), αφιερώνει 10 χρόνια απο την ζωή του για να μάθει καλά αυτή την τέχνη του αέρα (γιατί η πληροφορική αυτό είναι στην ουσία, το καλύτερο κόλπο μένταλιστ και αλχημιστή που υπάρχει, να δημιουργείς κάτι απο αέρα κοπανιστό) και στο τέλος τελειώνει τα υπόλοιπα 30, 35, 40 χρόνια (με το ασφαλιστικό δεν γνωρίζουμε πλέον), γίνοντας απλώς ένας τεχνικαράς. Γιατί να μπεί σε όλη αυτή τη διαδικασία; Ας πήγαινε, ας μάθαινε αυτοδίδακτα ή το ελάχιστο δυνατό προγραμματιστο-κάτι και μετά στρατό. Καλύτερα θα την έβγαζε γνωρίζοντας βύσματα, γνωστούς, γνώριμους, τραπεζομένους παρά να κάθεται 15 χρόνια να ψάχνεται για να επιβραβεύεται μέ κάτι μικρότερο των δυνατοτήτων του. Για το γόητρο του γονιού να λέει «ο γιός μου μπήκε στο δημόσιο;» για να είναι όλοι σε μια γειτονιά ενός ηλίθιου χωριού στο κέντρο του πουθενά και να ευλογούν το παιδί που μπήκε στο δημόσιο (κρυφά θάβοντας τον «Αυτός ο άχρηστος; Μόνο με γνωστό κομμά μπήκε.»).

Οπώς και να έχει, η ασφάλεια που διαφημίζεται τόσο πολύ δεν ισχύει, ποτέ δεν ίσχυε και ποτέ δεν θα ισχύσει, γιατι απλώς είναι η ψευδαίσθηση, το ατού, το κούτελο του ΔΥ. Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s