Εκτέλεση των windows 7 [part 2]

Η εγκατάσταση των windows 7 beta διήρκησε περίπου 40 λεπτά, μία επανεκκίνηση και λίγο ψάξιμο αργότερα. Ιδού το πρώτο screenshot!

Το ν�ο μου Desktop!

Το νέο μου Desktop!

Ο χρόνος εκκίνησης των windows 7 είναι αρκετά γρήγορος λιγότερος (στο περίπου) απο ένα λεπτό. Φυσικά δεν τρέχει και τίποτα σοβαρές services οπότε μάλλον αυτό θα αλλάξει καθώς συνεχίζονται οι ανανεώσεις, οι εγκαταστάσεις προγραμμάτων και όλα τα υπόλοιπα ωραία πράγματα.

Τα windows έρχονται με πολύ λίγα πράγματα, αν και θεωρούνται η ultimate έκδοση. Έχουμε λοιπόν απο accessories το AERO, το windows DVD Maker, το Snipping Tool (ένα πρόγραμμα για screenshots), Calculator, ie 8 beta, media player, wordpad, remote desktop connection, notepad, sync center και games.

Έχοντας συνηθήσει την δεξιά μπάρα με τα καλούδια απο τα vista, προσπάθησα να την βρώ και στα windows 7. Προς το παρόν δεν κατάφερα να την βρώ, βρήκα όμως τα sticky notes όπως βλέπετε και στο screenshot.

Οι συνδέσεις δικτύου αρχίζουν να με πονοκεφαλιάζουν. Προσπαθώ να βρώ την νέα φόρμουλα (κάτι που άρχισε απο τα vista απαρατήρητα). Κατα την αρχική εγκατάσταση, μόλις ρύθμιζα τις επιλογές χρήστη, μου έβγαλε ένα κωδικό για ένα σύστημα homegroup. Αυτό το σύστημα είναι το file sharing των windows 7. Προσπαθώντας να προσπελάσω το δίκτυο απο τα vista του laptop μου, περισσότερο ηττήθηκα παρά νίκησα. Το άφησα εν αναμονή και έρευνα.

Άλλο ένα σημείο που μάλλον είναι τοπικό (του πάροχου ) είναι οτι είχα μερικά disconnects σε εγκατάσταση υπηρεσιών, όπως το msn messenger το νέο ή τα υπόλοιπα settings του internet explorer 8 beta.

Ο internet explorer 8 αρχίζει να μου αρέσει, με πολλές ενσωματωμένες λειτουργίες (αλα ubiquity, τις ονομάζει accelarators) αλλά σύντομα οι άλλοι browsers θα τον φτάσουν και αυτόν. Το μόνο καλό είναι η ACID συμβατότητα.

Δοκιμάζοντας για πρώτη φορά το aero μάλλον περιττό μου φάνηκε (όπως και το fusion του ubuntu), τα εφεδάκια αυτά μπορεί να χρησιμοποιούνται για eye candism σε ταινίες ή σε λάτρεις του eye candy (με μιά 50″ monitor/τηλεόραση συνδεμένη στο pc ναί θα τα έβαζα και εγώ), όμως η λειτουργικότητα τους είναι απλώς κάτι για να «παίζει» ο χρήστης σε ένα idle χρόνο.

screenshot2

Σειρά έχει το gaming. Θα βάλω το prince of persia για να δώ και το directx 10 (αν παίξει σφυράτε μου)…

Advertisements

3 thoughts on “Εκτέλεση των windows 7 [part 2]

  1. Δεν είχα vista. Και στο laptop η κάρτα δεν είναι ουτε DX8 συμβατή οπότε πέρα απο το wesnoth τα υπόλοιπα είναι άπαικτα.

    Αλλα ναί, Dx10 εχουν και τα vista.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s