Ποιά τα δικαιολογητικά για νέα ταυτότητα;

** Update — το νέο site για τις ταυτότητες είναι εδώ: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=139&Itemid=132&lang= (Ευχαριστώ Βάσω 😉 )

Έχοντας «παραιτηθεί» απο τον Ελληνικό στρατό για τον υπόλοιπο χρόνο (μέχρι το 2009), παρατήρησα οτι η ταυτότητα μου έχει χαλάσει, την κουβαλάω και 12+ συναπτά έτη οπότε δεν είναι και δύσκολο να φθαρεί (θυμάμαι ακόμα τα sessions στην Τρίτη Λυκείου στα θρησκευτικά, που δεν είχα και τι να κάνω και ξεφλούδιζε απο τον ήλιο η κακόμοιρη…).

Πρίν απο μερικά χρόνια βρέθηκα στην δυσάρεστη θέση να κάνω αίτηση για νέο διαβατήριο, την φωτογραφία μου την βλέπετε τακτικά στην Ελευθεροτυπία όποτε είναι για να γίνει νύξη για τον μεσσαιωνισμό (υπάρχει επίσης και στο My 15 Minutes Of Fame και στα καλά καταστήματα Δανός).

Τα δικαιολογητικά για το διαβατήριο τα είχα πάρει στο παλαι ποτέ http://www.ydt.gr το οποίο πλέον οδηγεί σε ένα joomla για το νέο υπουργείο δημοσίας τάξης και φυσικά δεν υπάρχει εκεί η αντίστοιχη σελίδα. Googlάροντας βρήκα το http://www.passport.gov.gr/ το οποίο εξηγεί για τα διαβατήρια. Στην ίδια σελίδα όμως υπήρχε και το αντίστοιχο site για τις ταυτότητες και τα δικαιολογητικά αυτών, κάτι που φυσικά δεν υπάρχει αντίστοιχο. Το googlαρα το δοκίμασα με αλχημίες και σχετικά αλλα τίποτα.

Υπάρχει κάπου (εκτός ΦΕΚ) που να λένε καθαρά τι χρειάζεται για να αντικαταστήσεις μια ταυτότητα που φθάρθηκε; Επίσης το πιο σημαντικό, αφότου πάρεις την νέα ταυτότητα, τι πάρεδώσε θα πρέπει να κάνεις με τράπεζες, δάνεια, ΔΕΚΟ κτλ (παίρνεις νέο αριθμό; ) η κρατάς το παλιό και είσαι κύριος;

Κάποιος εκεί έξω; Θα του δώσω και περιστέρια δώρο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s