Άκου και φαντάσου…

Η κατάσταση με τους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μόνο τραγική (στην πλειοψηφία τους) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Οι περισσότεροι λειτουργούν ώς φερέφωνα αλλά και αυτό αποτελεί μέρος του προβλήματος, που ονομάζεται «δισκογραφική showbiz στην Ελλάδα». Φυσικά το πρόβλημα δημιουργείται επειδή οι περισσότεροι σταθμοί είναι οι λεγόμενοι Αθηναϊκοί σταθμοί (και πιο εύκολη λεία των διαφημιστικών, δισκογραφικών και οτι άλλων καρκινωμάτων υπάρχουν). Το μεγαλύτερο πρόβλημα προκλήθηκε οταν πρίν απο λίγα χρόνια, υπήρξε μια μεγάλη επιχείρηση φίμωσης των σταθμών, που μάλλον ήταν μέρος του σχεδίου.

Εναλλακτικά, μπορούμε να ακούμε μέσω internet κάποιους σταθμούς, αν και εκεί υπάρχει μεγάλος πόλεμος δικαιωμάτων κτλ. Στο θέμα μας όμως, ο ραδιοσταθμός της Θεσσαλονίκης, imagine 89.7 αποτελεί μια εναλλακτική λύση. Ξεκίνησε στις 28/10 και αποτελεί πλέον ένα μόνιμο link στο winamp μου. Μεταξύ άλλων, στο ραδιόφωνο είναι 2 μέλη των ΑΜΑΝ (Σερβετάς, Κανάκης) και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος.

Αυτό που μου αρέσει στο σταθμό (και ελπίζω να μείνει) είναι το πραγματικό νόημα του ραδιοφώνου. Δεν είναι μόνο διαφημιστικό μέσο, αλλά και ένα μέσο επικοινωνίας πλήν ενημέρωσης. Θυμάμαι πρίν απο 7 χρόνια περίπου ο συγκάτοικος μου και εγώ ακούγαμε Ατλαντίς και όλους τους παλιούς σταθμούς που είχαν κάποια επικοινωνία μεταξύ των ακροατών.

Καλή μουσική λοιπόν και επικοινωνία.

Advertisements

One thought on “Άκου και φαντάσου…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s