HeroesGR: 2 Months Later (S01E16)

Απο το γνωστό SEA:

Μετά από απαίτηση αναγνωστών και απανωτές εκκλίσεις (τέσσερις ), η ελληνική version της σειράς HEROES ονόματι «ΗΡΩΕΣ» επιστρέφει με περισσότερες, πιο ανατριχιαστικές αποκαλύψεις!

Συγκεκριμένα, σήμερα θα κάνουμε μία περίληψη του 16ου επεισοδίου της σειράς, με τον τίτλο «2 Μήνες Μετά».

(Για τα 2 προηγούμενα ΗΡΩΙΚΑ journals πατήστε εδώ: ΗΡΩΕΣ #1 [link] και ΗΡΩΕΣ #2 [link] )

Καταρχάς, πρέπει να αναφέρουμε το background του επεισοδίου. 16ο επεισόδιο, δηλαδή είμαστε κάπου γύρω στα μέσα Απριλίου. Έχουν περάσει τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, η τιμή του πετρελαίου είναι στα 93 δολλάρια το βαρέλι, και η τιμή του ρεύματος στα 3 Ευρώ η κιλοβατώρα. Τα εισητήρια αστικών συγκοινωνιών διανύουν την τέταρτη περίοδο αύξησης για το νέον έτος 2008, κι αυτό έχει ουσιαστικά σαν αποτέλεσμα την άνοδο της παρακολούθησης τηλεόρασης από τον μέσο έλληνα, ο οποίος πλέον μετακινείται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (γάμους, βαφτίσια και κηδείες. )

Ο συνδυασμός αυτού, μαζί με την οξεία κριτική που δέχεται η σειρά ΗΡΩΕΣ από την εκπομπή του Λαζόπουλου Αλ Τσαντίρ, εκτοξεύει τα νούμερα της AGB στα ύψη, ξεπερνώντας το φράγμα του 43 % (=επεισόδιο #8 «ΔΑΙΜΟΝΕΣ» το επεισόδιο που κάνει guest εμφάνιση η Άννα Βίσση ως γενική γραμματέας επί της υποδοχής νέων μελών του ΛΑΟΣ της προεκλογικής καμπάνιας του Peter Petrellis (Μπεγνής ).

Ας περάσουμε όμως σε ένα πρόβλημα που δημιουργείται, εξαιτίας της θεματολογίας του εν λόγω, 16ου επεισοδίου:

2 Μήνες μετά, σύμφωνα με το συγγραφικό δίδυμο Ακρίτα/Καπουτζίδης (ο Κυρίτσης αποχώρησε μετά από εξώδικο που του έστειλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για τη λήψη της απόφασης να παίξει ο Μπεγνής τον ρόλο του υποψήφιου του ΛΑΟΣ στις επόμενες δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, ενώ το κόμμα είχε δρομολογήσει για τη θέση τον Σεργουλόπουλο που’χει και καλύτερο προφίλ και περισσότερη τσαχπινιά ), το επεισόδιο ήταν να παιχτεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2007, ως 8ο, αλλά άγνωστοι-γνωστοί προσωπικοί λόγοι του Καπουτζίδη τον ανάγκασαν να κάνει ένα διάλειμμα τεσσάρων μηνών, δηλώνοντας στις μεσημεριανές, ενημερωτικές εκπομπές πως «είναι τόσα πολλά αυτά που έχω να πω, που βαριέμαι να γράφω».

Στο επεισόδιο αυτό λοιπόν, βρισκόμαστε 2 μήνες μετά χρονικά, δηλαδή στις 12 Νοεμβρίου 2007. Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και Πάσης Ελλάδος Ηiro (Ψωμιάδης ) προσπαθώντας να μεταφερθεί 2 χρόνια μπροστά στο μέλλον ώστε να μποϊκοτάρει την εκλογή του Petrellis (Μπεγνής ) και ώντας αποδυναμωμένος ένας θεός ξέρει γιατί, καταφέρνει να φτάσει μόνο μέχρι την ημερομηνία-σταθμός της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας: την επόμενη μέρα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Οι υποψήφιοι ήταν τρεις: Ο Γιώργος Παπανδρέου με τη δύναμη της αυτοσυγχώρεσης (Αλαβάνος ), Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τη δύναμη της αφυδάτωσης (Πέτρος Φυσσούν ) και ο Κώστας Σκανδαλίδης με τη δύναμη της ομογενοποίησης (Μπέζος ).
-Επεξηγηματική Παρένθεση: Η δύναμη της ομογενοποίησης επιτρέπει στον Σκανδαλίδη να μπορεί να μιλά χωρίς ενδοιασμούς για ένα ενωποιημένο, γερό και σταθερό νέο ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως αυτό να προβλέπεται από το καταστατικό του. Οποιοσδήποτε άλλος προσπάθησε ως τώρα να χρησιμοποιήσει αυτά τα λόγια, πέθανε με φριχτούς πόνους αφήνοντας χήρες, ορφαν,α κάτι εκατοντάδες μετοχές της Εμπορικής και μία βίλλα στην Εκάλη στους πέντε δρόμους.-
Η επόμενη ημέρα λοιπόν, βρίσκει τον Hiro (Ψωμιάδης ) αντιμέτωπο με μία σκληρή πραγματικότητα, το ΠΑΣΟΚ της Νέας Αλλαγής υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Τρόμος και αστυνομοκρατία επικρατεί σε όλα τα πράσινα βουλευτικά γραφεία, ενώ θεσπίζεται και ο κανόνας των «πράσινων ξαδέρφων» που μπορούν να ψηφίζουν μαζί με τους φίλους του ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.
Οι Προοδευτικοί ΗΡΩΕΣ (αυτοί που θέλουν να βγει ο Peter Petrelli (Μπεγνής ) Δήμαρχος Αθηναίων με το ΛΑΟΣ -Petrelli (Μπεγνής ), Linderman (Καζάκος ), Μάνα Petrelli (Μέλπω Ζαρόκωστα ) Κων/νος «μικρός» Καζάκος (μαθαίνει τόρα το 5 επί 8 )
έχουν αμπαρωθεί στο ΡΕΞ στην Πανεπιστημίου τρομοκρατημένοι από τις νέες εξαγγελίες του Βενιζέλου για πολιτική ανανέωση του κινήματος, ασχέτως αν δεν είναι το δικό τους, έτσι για σιγουριά. Δε γνωρίζουν όμως πως τη θέση του Λίντερμαν (Καζάκος )έχει πάρει ο κακός δολοφόνος ΗΡΩΩΝ Σίλας (Κώστας Ευρυπιώτης ) και ετοιμάζει την εσωτερική αποδιοργάνωση του ΛΑΟΣ.

Όπως καταλαβαίνετε, το πρόβλημα που δημιουργείται με την προβολή αυτού του επεισοδίου στα μέσα Απριλίου είναι πως τελικά τον εκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ κέρδισε η Φώφη Γεννηματά (κρυφή υποψήφια, αν απαντάτε στο όνομα Κίμων Κουλούρης πηγαίντε στην οθόνη των υποψηφίων, και κρατώντας πατημένο το START ELECTIONS πατήστε Ctrl+Alt+Delete και αμέσως μετά High Kick Low Punch 45 φορές για να εμφανιστεί ), κι ετσί το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ βάφεται σε γήινα, ροζοειδή χρώματα, βασισμένα στην καινούργια γυναικεία-αριστερίστικη κλίση του κινήματος.

Οπότε και το επεισόδιο κόβεται στη μέση από το Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο που επίσης αριστερίζει μετά την ταξική αναδιάρθωση των ΜΜΕ (ή αλλιώς, η Παπαρήγα αγοράζει το 32% των μετοχών του MEGA ).

Το επεισόδιο της επόμενης εβδομάδας ασχολείται αποκλειστικά με τον Hiro (Ψωμιάδης ), μην κάνοντας καμία νύξη για το «2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ» ολίσθημα.

NEXT: Πώς θα κουκουλώσει ο Καπουτζίδης τα δημιουργηθέντα σεναριακά κενά, καταφέρνοντας να μην τα μπερδέψει με τα προηγούμενα;
Πώς θα αποκτήσει ο Hiro (Ψωμιάδης ) το ξίφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που θα του ανανεώσει τις δυνάμεις τηλεμεταφοράς;
Γιατί η Κυβέρνηση δεν ασχολείται με τους ΗΡΩΕΣ αλλά μόνο με τους συνταξιούχους;
Ποιός κρύβεται πίσω από τον χωρισμό του Σάκη Ρουβά και της Άννας Δρούζας;
ΜΠΟΡΕΙ η Άννα Δρούζα να ανταπεξέλθει στη δύσκολη κοινωνική ζωή του νέου της συντρόφου;

«ΗΡΩΕΣ. Ποτέ ένα Όραμα δεν ήταν τόσο Αριστερό.»

Advertisements

One thought on “HeroesGR: 2 Months Later (S01E16)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s