Heroes GR

Απο το blog του SEA:

-Το παρόν journal είναι αποτέλεσμα μίας fan συζήτησης που είχα τις προάλλες.-

Στην ελληνική τηλεόραση, παρατηρείται τελευταία μία προσπάθεια (κακή ) αντιγραφής των ξένων, αμρικάνικων κυρίως σειρών. Μετά το κομμένο ελληνικό X-Files (4 επεισόδια ) και τα κομμένα ελληνικά κόκκονα παπούτσια (8-10 επεισόδια ), φέτος έχουμε ένα CSI, ένα Taesl from the Crypt, και κάποιες παραλλαγές δραματικών μιγμάτων (οι κωμωδίες είναι άλλο κεφάλαιο ).
Τί μένει λοιπόν να δούμε του χρόνου; Το ελληνικό Heroes! Που θα λέγεται «Ήρωες», (και θα τους κάνει μήνυση ο Φώτης Σαγώνας για κλοπή ονόματος από το cardgame του. )

[part 1]

Το στόρυ θα πηγαίνει λογικά κάπως έτσι στα ελληνικά δεδομένα:

Ο Καθηγητής Μαθηματικών και Στατιστικής του Παντείου Πανεπιστημίου Isaac Mendez (Γούναρης ) ανακαλύπτει πως ο η θεωρία περί εξέλιξης του νεκρού Πρύτανη πατέρα του (Σωτήρης Μουστάκας ) είχε τελικά κάποια αποτελέσματα. Παρατάει την καθημερινή του δουλειά για να βρει, έναν-έναν όλους εκείνους τους «Ήρωες» που ο πατέρας του θεωρούσε πως είχαν ιδιαίτερες δυνάμεις.

Οι Ήρωες αυτοί δεν είναι άλλοι από τους:
Nathan Petrelli (Μπεγνής ) Υποψήφιος Β’Αθηνών με το ΛΑΟΣ, με τη δύναμη της πτήσης.
Peter «μικρός» Petrelli(ς ) (Τσιμιτσέλης ) αδερφός του άλλου Petrelli, με τη δύναμη της κακής ηθοποιίας (γι αυτό και τον παίρνουν φαντάρο στο 3ο επεισόδιο ).

Claire Bennet (Πέμη Ζούνη ), μία cheerleaderτου 16ου Γυμνασίου Πεντέλης, η οποία μπορεί να παίζει όλες τις ηλικίες με το κατάλληλο μακιγιάρισμα (όχι πραγματική δύναμη ).
Ο υπερπροστατευκικός πατέρας της Claire (Πάνος Μιχαλόπουλος ) δουλεύει ουσιαστικά για την Κυβέρνηση Καραμανλή, και συγκεκριμένα στη μυστική ομάδα του Αλογοσκούφη για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Η ομάδα αυτή κυνηγάει όλους τους «Ήρωες» επειδή υπάρχουν φόβοι πως πολλοί από αυτούς δεν χρησιμοποιούν τις ιδαίτερες δυνατότητές τους προς όφελος της επιχείρησης στην οποία εργάζονται, ζημιώνοντας υποθετικά και έμμεσα τον προϋπολογισμό. Αγαπάει όμως την κόρη του (όχι πραγματική του κόρη, αλλά θετή, έτσι εξηγείται αργότερα και το γεγονός πως η Πέμη κι ο Πάνος είναι σε κοντινές ηλικίες ) και γι αυτό της στέλνει έναν αράπη να της σβήνει τη μνήμη μετά από κάθς αγώνα μπέιζμπωλ του σχολείου της (αράπης= Πάνος Μεταξόπουλος βαμμένος ). Ο γκόμενος της Claire (Τόνυ Δημητρίου ) δεν είναι και τόσο έξυπνος γενικότερα, αλλά προσπαθεί μα΄ταια να βοηθήσει.

Επίσης έχουμε την Niki Sanders (Βέρα Κρούσκα ), μία διχασμένης προσωπικότητας νυμφομανή, που ζει στην Κρήτη, και την παράτησε ο Αλβανικής καταγωγής άντρας της (Σόμερ ) με ένα παιδί στην αγκαλιά («τρέχει-τρέχει-τρέχει το νερό» ).

Ακόμα δεν τελειώσαμε όμως! Έχουμε έναν αστυνομικό φυσικά, μπάτσο ελληνιστί, τον Πέτρο Φιλλιπίδη, ο οποίος ακούει τη σκέψη των αλλοδαπών κρατουμένων του (Greg Grunberg).

Μετά από 2-3 επεισόδια, ο καλλιτέχνης Ήρωας της σειράς (Μαριάννα Τουμασσάτου ) της οποίας η δύναμη είναι να βάφει το μέλλον με τα λαμπρότερα χρώματα, βλέπει πως στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα εκλεγεί Δήμαρχος Αθηναίων ο Μπεγνής! Κάτι που μαθαίνει ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Και Πάσας Βορειοηπειρώτικης Παροικίας Hiro Nakamura (Ψωμιάδης ) και τηλεμεταφέρεται στην Κάνιγγος 2 χρόνια στο μέλλον για να το αποτρέψει πριν να είναι αργά!
Δε γνωρίζει όμως πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο υπεραιωνόβιος επιχειρηματίας Linderman (Κώστας Καζάκος ), ο οποίος προσλαμβάνει τον ψυχοπαθή με το κωδικό όνομα «Σίλας» (Δάνης Κατρανίδης/Κώστας Ευρυπιώτης, το casting δεν έχει κλείσει ακόμα ) να σκοτώσει τους πάντες!

«Ποιός θα εκλεγεί Δήμαρχος Αθηναίων στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές; ΗΡΩΕΣ. Ποτέ ένα Όραμα δεν ήταν τόσο Πράσινο.»

[part 2]

Συνεχίζοντας λοιπόν την ανάλυση της πρώτης σεζόν της ελληνικής εκδοχής του HEROES ([link] ), και βρισκόμενοι περί τα μέσα της σεζόν, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, νέα πρόσωπα κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ αλλάζει ο σεναριογράφος.

Οι αρχικοί σεναριογράφοι ήταν το γνωστό δίδυμο Ακρίτα/Κυρίτσης, οι οποίοι προσπάθησαν να πείσουν αρχικά την παραγωγή ώστε οι «ΗΡΩΕΣ» να γίνει καθημερινό σίριαλ, αλλά δεν τα κατάφεραν, μιας και δεν υπήρχε κάποιο κενό στο απογευματινό πρόγραμμα (Η Μαρία Η Ασχημη, ούσα στην τρίτη της σεζόν, βρισκόταν σε ένα πολύ καίριο σημείο, η Μαρία έβγαζε επιτέλους τα σιδεράκια της, και το ενδιαφέρον του κοινού είχε στραφεί αποκλειστικά σε αυτήν. Στον Αντέννα από την άλλη, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο ήδη χαμένο παιχνίδι της AGB, διαμόρφωσαν κατάλληλα τον «Έρωτα» ώστε να θυμίσει περισσότερο τις καλές, παλιές εποχές του Φώσκολου, σκοτώνοντας τον χαρακτήρα του Βαλτινού, ρίχνωντάς τον από μία Στέγη που βρέθηκε τυχαία στο δρόμο του. Το επεισόδιο εκείνο (1232 ) είχε τον τίτλο «Ο Βαλτινός (Ακροβατεί ) Στην Στέγη». )

Αλλάζει λοιπόν το συγγραφικό δίδυμο για άγνωστους λόγους, και αναλαμβάνει ο Κουτσομύτης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μισοί ήρωες των ΗΡΩΩΝ να γίνουν ναρκομανείς ή μπεκρήδες, με πρώτη από όλους τον Isaac Mendez (Τουμασατου ) που μέσα στο παραλλήρημά του, «βλέπει» τον θάνατο της cheerleader Claire Bennet (Πέμυ Ζούνη ), ο οποίος και αφήνει αδιάφορους τους πάντες.

Τους πάντες εκτός από τον μικρό Petrellis (Τσιμιτσέλης ), ο οποίος μόλις έχει απολυθεί από φαντάρος και γυρνάει όλος χαρά με τον καινούργιο φίλο του από το τάγμα να δει τον αδερφό του (Μπεγνής ). Δε γνωρίζει όμως την τραγική μοίρα που τον περιμένει! Ο νέος του φίλος, δεν είναι άλλος από τον επίσης ΉΡΩΑ Claude (Χριστόφορος Παπακαλιάτης ) του οποίου η δύναμη είναι να εξαφανίζεται από τις τηλεοπτικές εκπομπές όταν τα ποσοστά της AGB των σίριάλ του πέφτουν. Γυρνώντας το λοιπόν στα σπίτια τους με ιδιωτικό αυτοκίνητο, στο δρόμο πατάνε κατα λάθος ένα μικρό σκιουράκι. Όμως συνειδητοποιούν αμέσως μετά την πρόσκρουση, πως το σκιουράκι αυτό στην πραγματικότητα ήταν η Claire που προσπαθούσε να ξεφύγει από τον δολοφόνο Σίλα (Κώστας Ευρυπιώτης )! Όλη αυτή η ιστορία θα προβληθει αναλυτικότερα στην τηλεταινία «Τρείς Ευχές»Heroes Origins: τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, και κάθε 2ο Σαββατοκύριακο για τα 2 επόμενα χρόνια σε επανάληψη στη θέση των Μικρομεσαίων.

Νέα πρόσωπα κάνουν την εμφάνισή τους: Ο κολλητός ΜΗ-ΗΡΩΑΣ φίλος του Hiro Nakamura (Ψωμιάδης ) ονόματι Ando (Κωστής Στεφανόπουλος ) και ο πατέρας του πρώτου Πατέρας Nakamura (Κων/νος Μητσοτάκης ).

Χωριζόμαστε σε 2 στρατόπεδα: στους Προοδευτικούς (αυτοί που θέλουν να βγει ο Peter Petrelli (Μπεγνής ) Δήμαρχος Αθηναίων με το ΛΑΟΣ -Petrelli (Μπεγνής ), Linderman (Καζάκος ), Μάνα Petrelli (Μέλπω Ζαρόκωστα ) Κων/νος «μικρός» Καζάκος (απλά περιφέρεται γενικότερα, μην του δίνετε σημασία )
Και στους Οπισθοδρομικούς που προσπαθούν να αποτρέχουν αυτή την εκλογή, την οποία και βλέπουν σαν ωρολογιακή βόμβα, που θα καταστρέψει την μισή Νέα Υο…εεε, Αθήνα -Οικογένεια Nakamura (Ψωμιάδης, Στεφανόπουλος, Μητσοτάκης ), μικρός Petrellis (Τσιμιτσέλης ), Isaac Mendez (Τουμασάτου που αγαπάει τον Στράτο αλλά δεν μπορεί να τον συγχωρέσει ) και φυσικά, ο Ινδοφερόμενος Καθηγητής του Παντείου Γούναρης.

Τί θα γίνει στο τέλος της Πρώτης Σεζόν;
Θα «ανατιναχτεί» η Μεγάλη Ιδέα;
Θα σωθεί η Πατρίδα και ο Ελληνισμός;
Ποιός κρύβεται πίσω από την εντελώς αναίτια πρόσληψη του μικρού Καζάκου;
Ποιός πραγματικά σκότωσε την Claire Bennet (Πέμη Ζούνη) ;
Ποιός πραγματικά ενδιαφέρεται;
Γιατί στην ελληνική version δεν έχουμε τον χαρακτήρα του Sprague;

«ΗΡΩΕΣ. Ποτέ Ένα Όραμα Δεν Ήταν Τόσο Πολύχρωμο.»

Το χτυπάει χαλαρά το 31 δρόμους έε; Ακολουθήστε το blog του SEA για τυχόν επόμενες συνέχειες. Πάντως ενδιαφέρον.

Advertisements

8 thoughts on “Heroes GR

  1. Παράθεμα: Eλληνικό Heroes! « Νυστέρι

  2. ο Sprague θα μπορούσε να ήταν ο Κατέλης της Πάνια μόνο που αντί για ραδιενέργεια να είχε την δύναμη να παράγει αέρια μουστάρδας και άλλα όπλα χημικού πολέμου μέσω της γνωστής ύποπτης οπής του σώματος του… του στόματος του (αφού όταν τραγουδάει σαν να κλάνει είναι έτσι και αλλιώς!!!)

    και γενικότερα δλδ, για ό,τι ρόλους σου λείπουν στα παρατράγουδα να ψάξεις!!!

  3. ο Βας Βας θα ήταν ο γιος της Νίκης αλλά αντί να φτιάχνει τηλεοράσεις και υπολογιστές θα διόρθωνε γυναικολογικά προβλήματα και κυρίως την «ξηρότητα» διότι είναι και πολύ σέξι άντρας

  4. Παράθεμα: blog.adamopoulos.net – Heroes α’λα Ελληνικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s