Heroes — μια αναδρομή εώς τώρα

Οχι δεν έχει τσάι σήμερα στην οικία των Bennet. Το heroes έμεινε πάλι σε ενα hiatus μέχρι τις 23 Απριλίου, οπότε και έχουμε τα τελευταία (!!!!) τρία επεισόδια για αυτή τη Season :(. Εν αναμονή λοιπόν, ας κάνουμε ενα recap με την ιστορία ώς εδώ.

Update: όπως επισήμανε ο sukumus τα επεισόδια είναι 23 όποτε μένουν 5. Ελπίζω όπως και στο lost το τελευταίο επεισόδιο να είναι διπλό!!!

!!! Προειδοποίηση — απο εδώ και κάτω έχουμε spoilers. !!!

Ο πιλότος άρχισε φαινομενικά με ενα πολύ υποτονικό story. Τίποτα δεν θα μπορούσε να μας προετοιμάσει για τις συγκινήσεις που θα βλέπαμε. Ο νοσοκόμος που ονειρεύεται οτι πετάει. Ο αδερφός του που θέλει να γίνει πολιτικός υψηλών προδιαγραφών. Η τσίρλιντερ που δεν παθαίνει τίποτα, ο καθηγητής που ψάχνει να βρεί τι απέγινε ο πατέρας του, μια trailer trash γυναίκα που παθαίνει διαλείψεις και ξυπνάει με αίματα. Ο ζωγράφος junkie που ζωγραφίζει το μέλλον.Ο Ιάπωνας Hiro ο οποίος μέσω των χωροχρονικών του ικανοτήτων ανακαλύπτει οτι η Νέα Υόρκη θα γίνει θρύψαλλα και αποφασίζει να το σταματήσει.

Στο κάστ αργότερα προστέθηκαν, ο «μεγάλος(?)» κακός Sylar ο οποίος αποκτά τις δυνάμεις απο τα θύματα του, η αποκάλυψη οτι η «γειτόνισσα» του καθηγητή έχει και αυτή δύναμη (και πλήρωσε το τίμημα με την ζωή της), ο μυστηριώδης μπαμπάς της Τσίρλιντερ (ο οποίος ανήκει σε μια οργάνωση με σκοπό την αρπαγή και μελέτη(?) των ειδικών αυτών ανθρώπων), η εκδήλωση των δυνάμεων του Peter, ο μπάτσος που διαβάζει τα μυαλά, ο πυρηνικός Ted και φυσικά η μυστηριώδης φιγούρα, ο κος Linderman (που παίζεται απο τον «πολύ» Malcolm McDowell)!

Κάθε κεφάλαιο, που πολλές φορές θυμίζει ώς κάποια αναφορά στο moore (στο watchmen στύλ), προσθέτει περισσότερα στην νεομυθολογία των «Heroes». Η έκρηξη που απειλεί την N.Y., η απειλητική φιγούρα του Sylar που προσπαθεί να αγγίξει την τελειότητα (ίσως και να γίνει ο Θεός;), ώς ενας νέος dr.manhattan, οι πράκτορες μιας οργάνωσης που καλύπτεται πίσω απο αδιάφορες εταιρίες που χρηματοδοτούνται απο επιφανείς εξωτερικούς επενδυτές…

Αναφορές όμως έχουμε και στο Chris Claremont — τον γνωστό σεναριογράφο των x-men που συνήθιζει να κάνει μια σαπουνοπεροειδή κατάσταση μεταξώ των χαρακτήρων του. Έτσι έχουμε το «you were adopted, Claire» δράμα, την «απατημένη» αγάπη του Μπάτσου (καθώς οι δυνάμεις του αρχίζουν να αναπτύσσονται), την ανεκπλήρωτη αναζήτηση για έγκριση απο τον πατέρα του, του dr. Mohinder και την αποφυγή του Hiro απο το οικογενειακό καθήκον (που σίγουρα θα υπάρξει κάτι σχετικό στα υπόλοιπα επεισόδια μιας που η ανάμειξη του πατέρα του – mr. Sulu – στις shady ενέργειες της ομάδας των «watchguys»(?) ακόμα μας άφηνει πολλά να φανταστούμε).

Φυσικά για άλλη μια φορά αυτός που κρύβεται σχεδόν (ή και σε όλα) τα μεγάλα events είναι ο Linderman. Απο την συλλογή των πινάκων του Isaac, που δείχνουν τα «ηρωικά» κατορθώματα. Την ανάμειξη του με την χρήση της Nikki ώς τσιράκι του (οπότε αναμειγνείει και τον Matt Parkman ώς μπράβο), την κατοχή του σπαθιού που θέλει ο Hiro για να «ολοκληρωθεί» ή την χρήση του Nathan Petrelli στις επερχόμενες εκλογές.

Τελος, δεν γίνεται να μην αναφερθεί η καλή δουλεία στα ειδικά εφέ που έγινε. Αν τα εφέ του spiderman ή των x-men ήταν κορυφαία, η μεταβασή τους στην μικρή οθόνη έγινε σε τέτοιο βαθμό ώστε να πιστέψουμε πραγματικά οτι υπάρχουν ήρωες ανάμεσα μας. Και ο αγώνας συνεχίζεται… στις 23 Απριλίου.

Advertisements

4 thoughts on “Heroes — μια αναδρομή εώς τώρα

  1. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Διόρθωσα και λίγο το κείμενο (προσπαθούμε να γράψουμε, ο,τι δεν γράφαμε στο σχολείο τόσα χρόνια χιχιχιχι)

    Θα ακολουθήσουν και άλλες εκπλήξεις.

  2. Απλά, κορυφαίο, και παρόλες τις εμφανείς επιρροές από άλλα του είδους, αυτές είναι τόσο καλά ενσωματωμένες και λειτουργικές ως προς την εξέλιξη της πλοκής που κορυφώνουν την ένταση!
    ;-D

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s