Μαγειρέματα…

Σήμερα, ο ditikos μαγείρεψε σπιτικό φαί για πρώτη φορά.
Αν ήμουν στο world of warcraft, αυτό θα ισοδυναμούσε με μια νέα recipe. Ας δούμε βέβαια τι έγινε…

Είχε αφήσει η μάνα μου μερικά σνίτσελ (τι αστεία λέξη…) στο ψυγείο (πρό 1 εβδομάδας).
Οπότε λέω να φάω τίποτα διαφορετικό απο τα γνωστά (Π-Σ-Μ), μιάς που θεωρητικά πρέπει
να ελαφρύνω το φαγητό αφου είμαι στα καταραμένα medrol.

Δεκάλεπτο 1:
Ξεπάγωμα. Οταν ανοιξα την κατάψυξη βλέπω ένα block-of-ice το οποίο μοιάζει με το κρέας που ήθελα να φάω. Το βγάζω και το βάζω σε ένα ζεστό μέρος για να μαλακώσει.

Δεκάλεπτο 2:
Κάπως ξεπαγωμένο… είναι μέν λιγο πέτρα (παγωμένο βρέ!), αλλά και πάλι μαγειρεύεται. Ώρα για μυρωδικά. Ρήγανη, αλάτι, πιπέρι (Σ.Σ. Επειδή παίρνω medrol όχι πολύ αλάτι).

Δεκάλεπτο 3:
Το τηγάνι ψήνει το λαδάκι (ελαιόλαδο αλτις™). Καπου εκεί μπαίνουν και τα σνιτσελάκια και αρχίζουν το τηγανισματάκι.

Δεκάλεπτο 4:
Τα σνιτσελάκια έχουν ροδίσει. Το λάδι πετάγεται. Κάτι λευκά μέρη (ακα παχάκια) επιπλέουν στο λάδι, όμως τα σνιτσελάκια είναι έτοιμα να βγούν και να φαγωθούν.

Αποτέλεσμα:
1 ικανοποιημένο στομάχι, μιση φραντζόλα φαγωμένη, 2 πιάτα για πλύσιμο και 1 τηγάνι λιγδιασμένο.

One thought on “Μαγειρέματα…

  1. Για επιδόρπιο προτείνω
    Χαλβά Σιμιγδαλένιο (ελαφρύς)
    ½ ποτήρι λάδι (καλαμποκέλαιο)
    1 ποτήρι ζάχαρη
    2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι
    2 ½ με 3 ποτήρια αμύγδαλα
    κανέλλα

    ☼ Ζεσταίνω το λάδι με το σιμιγδάλι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύω συνέχεια μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά. Προσθέτω τη ζάχαρη + νερό κα τα βράζω όλα μαζί για 2-3 λεπτά ακόμα. (Καψαλίζω λίγο τ’αμύγδαλα στο γκριλ, τα στρώνω στη φόρμα και βάζω μετά το σιμιγδάλι) βγάζω το γλυκό σε μια πιατέλα και πασπαλίζω με κανέλλα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s